Archive for Οκτώβριος, 2011

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΕΜΕΑΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 81 Α
ΤΚ 20500
ΤΗΛ 2746023309                                               
ΦΑΞ 2746024014     
WWW.EGSN.GR
egsn@otenet.gr                                  

                                                 ΝΕΜΕΑ,  18/10/2011

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

        Η Ε.Α.Σ. Νεμέας ενημερώνει τους παραγωγούς πως η παραλαβή Κορινθιακής σταφίδας θα ολοκληρωθεί στις 15/11/2011. Σε διάστημα ενός μηνός από την ημερομηνίας λήξης της παραλαβής, θα εξοφληθούν οι παραγωγοί με ολόκληρη την αξία της παραδοθείσας ποσότητας σταφίδας. Με νεότερη ανακοίνωση θα υπάρξει ενημέρωση για την τιμή που θα εισπράξουν οι παραγωγοί. Υπενθυμίζουμε πως, όπως είχαμε γνωστοποιήσει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, όσοι παραγωγοί έχουν οφειλές προς την Οργάνωση και φέρουν σταφίδα στην Ε.Α.Σ., θα τύχουν ειδικής ρύθμισης χρεών.

  

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΕΜΕΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  

ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΕΜΕΑΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 81 Α
ΤΚ 20500
ΤΗΛ 2746023309                                                              
ΦΑΞ 2746024014   
WWW.EGSN.GR
egsn@otenet.gr

                                                                         ΝΕΜΕΑ, 07/10/2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

              Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Νεμέας απέστειλε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Τατούλη Πέτρο την παρακάτω επιστολή με αφορμή τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού:

          <<Μένουν λιγότερο από τρεις μήνες για τη λήξη της προθεσμίας της υποβολής των αιτήσεων για την έκδοση άδειας χρήσης νερού και οι αγρότες – κτηνοτρόφοι εμφανίζονται ανενημέρωτοι αλλά και αδύναμοι να επωμιστούν το κόστος της όλης διαδικασίας συγκέντρωσης των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη συμπλήρωση και κατάθεση της αίτησης. Μπροστά σε όλο αυτό τον όγκο των δικαιολογητικών που πρέπει να επισυνάπτονται με την αίτηση, πολλοί από αυτούς σαστίζουν και καταφεύγουν σε ειδικούς τεχνικούς επιστήμονες που τους ζητούν να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για να συντάξουν και να καταθέσουν τις παραπάνω αιτήσεις εκ μέρους τους.

          Ταυτόχρονα προβλέπονται πρόστιμα άνω των 1000 € για όσους δεν εκδώσουν άδειες αλλά και κίνδυνος επιβολής ποσοστού μείωσης των επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι παραγωγοί από την Ε.Ε., σενάριο που εμφανίζεται τρομακτικό μέσα στα ήδη οικονομικά δυσχερή δεδομένα που βιώνουν.

          Θεωρούμε την όλη διαδικασία άκρως επιβαρυντική για τους αγρότες, ειδικά αυτή την περίοδο που αναγκάζονται να πληρώσουν δυσβάσταχτα «χαράτσια», και πολύ περισσότερο για όσους κατέχουν ήδη άδειες για τις υφιστάμενες γεωτρήσεις που χρησιμοποιούν για την άρδευση των καλλιεργειών τους.

          Με αφορμή λοιπόν την εν λόγω ΚΥΑ (150559/16-6-2011) και τα όσα ύστερα από βαθύ προβληματισμό σας αναφέραμε, θα θέλαμε να μας απαντήσετε αν υπάρχει πρόθεση να απλοποιηθεί η εν λόγω διαδικασία και κυρίως το κόστος της συγκέντρωσης και υποβολής των δικαιολογητικών και της αίτησης, αν θα δοθεί παράταση της προθεσμίας υποβολής, ώστε να μην επιβληθούν πρόστιμα σε όσους εξαιτίας αστάθμητων παραγόντων δεν προσέλθουν εγκαίρως καθώς και αν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση για τους ιδιοκτήτες γεωτρήσεων που κατέχουν ήδη άδεια.

          Ελπίζουμε πως θα δείτε το όλο θέμα με την δέουσα προσοχή και θα μεσολαβήσετε ώστε οι παραγωγοί πρωτίστως να ενημερωθούν σωστά και δευτερευόντως να διευκολυνθούν κατά την όλη διαδικασία.>>

 ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΕΜΕΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ